Spela gärna men med måtta

Det är sommar och många njuter av att spela ett spel eller två på nätet, gärna varvat med några härliga rundor poker. Men det gäller att göra detta på rätt sätt.

 

featured gamblingNär det är sommar ökar nämligen spelmissbruket enligt en artikel i Sveriges Radio. Under sommarperioden spelar man mer och det gäller att försöka hålla det i schack och inte spela på ett sätt som kan vara skadligt, både för ens eget och anhörigas välmående men dessutom så att ens ekonomi inte lider skada på något sätt. Kanske spelar fler just denna sommar också på grund av att det precis varit EM i fotboll och snart inleds även OS i Rio. Men för de anhöriga som hör av sig till olika behandlingshem är tipsen att inte tycka synd om spelaren, som man kanske gör naturligt, utan att ställa krav på att personen i fråga söker hjälp för att kunna göra något åt sin situation.

Om detta kan man även läsa om på Lotteriinspektionens egna hemsida där massor av artiklar angående spel och spelberoende finns att läsa under deras mediebevakningssida.

 

Spelglädjen framföra allt

För de som håller sitt spelande under kontroll och endast spelar för att det just är roligt är ett tips att titta in spelen som finns att prova på, på casinofamily.com. Det roliga med spel på nätet är ju att man kan prova en massa olika utan behöva satsa just pengar. Spelglädjen är det viktiga helt enkelt.

Men om man spelar och vinner mycket, på exempelvis poker, är det viktigt att redovisa detta i sin deklaration sedan. Detta för att inte hamna i en skattesmäll senare, som en kille i Uppsala gjort och som vi kan höra om i UNT. Mannen upptaxeras med hela 1,4 miljoner kronor, just på grund av vinster som han undanhållit i sin deklaration men som givetvis kommit fram vid noggrannare granskning. Det är förvaltningsrätten i Uppsala som fastställde domen tidigare i veckan. Spelvinsterna kommer från poker som mannen spelat på nätet och sysslat med under åren 2008 fram till 2011, det kan alltså komma en skattesmäll långt efter att man behövt deklarera. Mannen sägs ha spelat via ett bolag baserat på Isle of Man och nu ska alltså intäkterna beskattas via Sverige och skattetillägg ska även betalas.