Sätta rekord i pokerspel

För de som inte är insatta i pokerspel kan ställa sig frågan om hur man sätter rekord i ett kortspel.  Svaret är enkelt och många, för hobbyspelare så är det kanske inge idé att hålla koll på högsta vunna spelomgången eller hur många gånger man kan slå ut en annan spelare genom att använda ”all in”. Men är man en professionell pokerspelare är det lite enklare, dessutom så håller andra koll på ditt spel för att syna din spelmetod och där samlas då dina rekord.

Vilka rekord kan man ta?

Frågan är då vilka rekord man kan ta i ett pokerspel är det som sagt att spela ut de andra och att få sitta kvar längst. Men det finns självfallet fler rekord man kan ta, som högsta vinstsumman eller högsta ”stake”. En som vid sin unga ålder har slagit sina rekord om och om igen är Viktor Blom som redan vid 20 blivit en känd legend bland pokerspelarnas värld. Allt man som spelare gör i en turnering loggas av pokersajter och bloggar så det är lätt att hålla reda på sina resultat. Viktor har likt många andra spelare börjat sin karriär med nätpoker, sidor som http://www.pokerstars.se tillåter en att vara anonym medan man spelar och allt man vinner där loggar man själv eller på ett eget privat konto.

marker på tangentbordDet man bör vara försiktig med i sitt pokerspelande är att man inte alltid satsar på att slå rekord, den delen kommer oftast i och med att man bli bättre på sitt spel. Exempelvis kan ett alltför aggressivt spel göra att man förlorar allt istället och besvikelsen blir större, inte bara för pengarnas skull utan då också för det missade rekordet.