Rekordmånga pokerspelare på öppet vatten

I detta blogginlägg skriver vi om den stora succén Poker Runn som slagit rekord i år med antalet anmälda deltagare från runt om i Sverige. Evenemanget fyller snart tio år och blir bara större och större, ja och vem vill inte åka båt och spela poker liksom, som Maverick.

I ett tidigare inlägg skrev vi om att många drömmer om att bli bäst i världen på något, och kanske på poker särskilt. Idag skriver vi istället om hur Poker Runn i Dalarna slagit nya rekord när det var hela 57 båtar som deltog i turneringen.

Poker Runn är egentligen vaken en tävling eller ett spel. Konceptet kommer ursprungligen från USA och är som ett båtrally fast att man drar spelkort på utvalda platser. Den som står med bäst hand vinner sedan ett hemligt prisDala-Demokraten

Ja det har blivit ett stort evenemang och redan tio år fyllda, båtägare från hela landet söker sitt till just Runn för att få delta i tävlingen, många är från Värmland och Stockholm. Eventet sägs vara bada_stand_semesterfamiljärt och inte stekigt, som man kanske kan tro. Nästan alla känner alla och många hänger och pratar båtar (och givetvis poker) när kvällen lagt sig. En årlig båtträff med andra ord, fast kryddat med tävling och då poker som passar alldeles utmärkt.

Så varför inte packa båten (om du råkar känna någon med ett vrålåk) och ta dig ut på sjöar och längs kustlinjer nu i sommar och spela det goda, hederliga spelet poker, mitt i glittrande vatten? Det låter som ett riktigt härligt koncept tycker vi.