Rekorden har alltid lockat

Att människor så långt som man kan gå tillbaka i tiden har varit intresserade av att tävla och vara bättre än andra är ett intressant fenomen. Kanske handlar det hela om att hävda sig.  Berömmelsen av att vara bäst på något är troligtvis ett sätt att hävda sig så att man hamnar på en bra plats i människors medvetande, mycket på grund av att man som mästare får avnjuta många fördelar i livet. Förr i tiden innebar det kanske att man blev kung i ett land, om det visade sig att man var bäst på att kriga. Om man var duktigast på att tala kunna man få en roll som politiker. Om man var den bästa på att göra svärd, behövdes man alltid i gruppen, vilket var ett sätt att försäkra sig om sin egen överlevnad.

Rekord och pokersidor

Rekord inom pokervärlden är inga ovanligheter. Snarare är det just rekorden, och framförallt äran som bara tillkommer en sann vinnare, som är den drivande kraften för många spelare. Pengarna man vinner blir efter ett tag inte lika viktigt, just därför måste man istället hitta nya utmaningar. Utmaningarna ligger då automatiskt i att försöka bli bättre än alla andra, något som kan ligga hand i hand med just rekorden. Online finns en del sajter som helt klart rankas som ”bästa pokersidor” där det också är möjligt att kunna följa pokerspelare som rankas som de absolut bästa. Vissa i Sverige men vissa också i världen.

Företag vill också vara bäst

Även företag försöker ständigt att vara bäst, inom de områden där de befinner sig. Att det svenska bolaget Skanska åker hela vägen över till USA för att bygga ett nytt casino för ett värde på över trehundra miljoner kronor är ett sätt att bygga på sitt anseende inför framtiden och visa att man är bäst på det man gör. Något som kommer att kunna ge fler prestigefyllda jobb i framtiden, om allt går vägen.