Grundläggande pokerstrategier

När du spelar poker finns det på kort sikt två sätt att vinna: antingen har du bäst kort på hand, eller så lyckas du få motståndarna att tro att de har en sämre hand än din. När du väl har förstått det faktumet och lärt dig hur du utnyttjar det, vilket vi kommer gå in översiktligt på i den här artikeln, så kan du sedan gå vidare och lära dig mer avancerade knep och strategier.

Om en pokerrunda går hela vägen ut och slutar i att alla synar så kommer den som har den bästa handen vinna. Om du vill bli en framgångsrik pokerspelare så är ditt jobb att se till att den handen är din. För att så ska kunna ske behöver du kunna bemästra både sannolikhetslära och psykologi, Kortspelet poker handlar väldigt mycket om att kunna räkna ut vad motståndaren har för kort och agera därefter. Om du inleder med två ess på hand och floppen visar ett tredje kan du vara rätt säker på att ha den bästa handen. Men om det dessutom ligger två klöver där och någon synar din aggressiva höjning så är risken eller sannolikheten stor att denne sitter med ytterligare två klöver på hand och hoppas dra en färg.

Bluffa i poker

En sak många noviser gör fel när de spelar poker är att tro att spelet går ut på att bluffa mycket. Det du dock ska vara medveten om är att bluffande är något som ska användas med måtta och strategiskt. Om vi vänder på exemplet ovan, en spelare höjer aggressivt direkt vilket du tolkar som att hen har en triss i äss efter floppen. Du sitter med ett ruter och ett spader, men synar vilket indikerar att du vill se fler kort. Om nästa kort blir ett klöver så har du ett guldläge att kontra en ny höjning aggressivt och tvinga motståndaren, som i normalläget bör utgå från att du har en färg, att lägga sig. Det som gör bluffandet riskabelt är att det kan bli väldigt dyrt om din motståndare anar att du inte har täckning för din höjning. Så se till att öva in ett ordentligt pokerfejs först.