En trygg spelmarknad

Många spelföretag är faktiskt de som mest av allt vill se en hårdare reglering av spelmarknaden. I dag skriver vi om detta och om det vi gillar mest, spel!

onlinegambling 962Det finns många roliga sidor att spela på när man spelar online, som slotssidan.com till exempel, där man kan spela slots. Men det gäller att alltid spela med sunt förnuft och sluta när man känner att det inte går vägen ekonomiskt. Spelande ska ju vara främst roligt.

I en artikel i Sveriges Radio kan vi lyssna till IT-bolaget Play’n Go, som med sin VD uttrycker hur viktigt de tycker det är med just en hårdare reglering av spelmarknaden, eftersom de är medvetna om spelberoendets risker och fallgropar. IT-företaget utvecklar casinospel i appar och har expanderat enormt de senaste åren, samtidigt vill de alltså att marknaden ska bli tryggare för de som spelar med deras spel. I artikeln säger VD:n att det är bra reglerat i grannlandet Danmark, där det finns ett nationellt register som gör att man kan stänga av sig från spel och bli stoppad av alla leverantörer på marknaden. Om det kan hjälpa mot just spelmissbruk är det jättebra, menar han vidare.

Även på Lotteriinspektionen uppmärksammas uttalandet i nyhetsbevakningen, och här kan man hitta det inlägget i deras mediebevakning.

Självreglerande marknad?

Det visar på att inte bara myndigheter vill att spelmarknaden ska regleras, även de som är med och utvecklar spel ser gärna en mer säker plats för spelare att vistas på. Det gör inte bara det roligare men också mer rumsrent. Det handlar alltså om att man ska kunna stänga av sig själv bland annat, och sina barn om man har minderåriga barn som till exempel spelar om pengar på nätet utan att detta har godkänts av målsmän. Det finns flera spelmissbrukargrupper att gå med i på Facebook dessutom, om man känner att man befinner sig i en riskzon och vill ha stöd, det kan göra det hela lite enklare att ta sig ur.